EG: Gro§er Saal

Nakon Jerseya, Sardinije, Francuske, Austrije, Rumunije,… DWC svoje finalno natjecanje dovodi u Njemačku. U 2017. godini, tačnije od 24. juna do 01. jula,  desetine hiljada djece i mladih posjetit će Offenburg, grad na jugozapadu Njemačke pokrajine koja stoji uz samu granicu sa Švicarskom i Francuskom. Takvi regionalni korjeni čine ovaj grad jako zanimljivim za posjetioce naročito kada saznaju da mogu obaviti jednodnevne izlete u velike evropske metropole poput Strassburga, Basela, Karlsruhea ili Freiburga.

Centralna uloga DWC finala pripala je Oberhein dvorani. Otvorena je u julu 2008.godine te sa 17m širokom pozornicom i sjedalima za 2.200 gledalaca idealna je za izvođenje velikih kazališnih, muzičkih i drugih sličnih dešavanja. Oberhein dvorana opremljena je i manjom dvoranom kao i velikim brojem svlačionica i drugih višenamjenskih prostorija.

Plesne škole se preko nacionalnih kvalifikacija pokušavaju izboriti za veliko finale. Nacionalna kvalifikaciona natjecanja odžavaju se svake godine u preko 30 zemalja na svim kontinentima i prema istim pravilima. Od 2017. godine i zemlje Balkana su napokon dobile svoje nacionalno takmičenje i tako omogučile plesačima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije,… da pokušaju izboriti plasman na veliko finale Dance World Cupa.

Advertisements