DWC 2018

Dance World Cup okuplja preko 12.000 djece i mladih iz cijelog svijeta koji se preko najbližih kvalifikacija pokušavaju izboriti za veliko finale koje se svake godine održava na novoj lokaciji. Dance World Cup otvoren je za sve polaznike plesnih škola različitih žanrova. Standardi su iz godine u godinu sve viši, a DWC nastoji da svoja takmičenja približi svima.

Od 2017. godine, po prvi put u svojoj istoriji, DWC je odlučio održati kvalifikacije za zemlje Balkana. Obzirom da su već nekoliko godina za redom redovni učesnici kvalifikacija, ali i finalnih takmičenja, Osnovna baletna i muzička škola ARS Centar Zenica dobila je čast da bude organizator ovog najmasovnijeg i najrazličitijeg takmičenja za djecu i mlade na svijetu. DWC time želi približiti kvalifikacije plesačima i koreografima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske… i time im olakšati dolazak na finalno natjecanje gdje bi s ponosom zaviorili zastavama svojih zemalja na velikom defileu otvorenja.

I zato, ako ste plesač, pedagog, koreograf,… iskoristite ovu priliku da se pridružite jednom od največih plesnih fenomena i postanete dio velike porodice Dance World Cupa koji su dosadašnje škole učesnice opisale kao: “najkvalitetnije plesno natjecanje za djecu i mlade na cijelome svijetu”. Prijavite se i stanite pred sjajne sudije i velike stručnjake te pokažite šta možete bez obzira da li plešete klasični ili moderni balet, step, mjuzikl, hip hop, narodni ples ili neki drugi žanr iz velikog spektra plesnih disciplina koje DWC okuplja.

Advertisements